Mekâna Göre Doğru Aydınlatma Seçimi İpuçları 1

06-09-2018 16:57
Mekâna Göre Doğru Aydınlatma Seçimi İpuçları 1

Doğru aydınlatma ürünleri seçerek dekorasyonunuzu tamamladığınızda mekânınız için canlılık elde edebilirsiniz. Doğru aydınlatma seçimi ile küçük bir mekân daha büyük görünüm kazanabilir, büyük mekanlar ise daha samimi daha sıcak bir ortama dönüşebilir. Seçeceğiniz aydınlatma ürününün görünümünün yanı sıra ışığın rengi, aydınlatma oranı da çok önemlidir.

Banyo ve Mutfaklarda Doğru Aydınlatma Seçimi Nasıl Yapılır?

Bir yaşam alanı ya da bir mekânda doğru ışık seçimi yaparken her bölgede aynı watt gücünde ampul kullanmak amaca uygun olmayacaktır. Aydınlatılacak olan mekânın alacağı gün ışığı da hesaplanmalı buna göre tasarruf edilmesi de amaçlanmalıdır.

Mutfaklarda Nasıl Bir Aydınlatma Seçilmeli?

Göz yormayacak ancak netlik sağlayacak bir aydınlatma mutfaklar için çok önemlidir. Kesici aletlerle iş yapılan, fırın ve ocak kullanılan bir mekânda net ışık gereklidir. Yetersiz ışık kullanılırsa kazaların oluşması daha muhtemel olur.

Bu nedenle;

-Dekoratif amaçlı LED spot aydınlatmalara yer verilebilir.

-Dolap içi aydınlatmalar kullanılabilir.

-Buhardan etkilenmeyen, paslanmaya dayanıklı ve kolay temizlenebilen aydınlatma ürünleri tercih edilmelidir.

-Diğer elektrikli aletlerin kullanımı nedeniyle öncesinde elektrik tesisatı gözden geçirilmelidir.

-Tasarruflu LED lambalar ısınma yapmaz, bu nedenle mutfaklar için uygun bir kullanım olacaktır.

Banyolarda Aydınlatma Nasıl Olmalı?

Banyolar nemli ortamlardır. Bu nedenle nemli ortamlara uygun aydınlatma ürünleri tercih edilmelidir. Aydınlatma armatürü ve spot lambalar nemden etkilenmez. Tavana yakın aydınlatma armatürü, ayna ve dolap rafları arasında da spot ışıkların kullanılması uygundur.

-Sarkıt avizeler kesinlikle kullanılmamalıdır.

-Banyo aynası spot ışıklarla aydınlatılırsa aynanın kullanımı daha verimli olur. Işık net ve gölgesiz olmalıdır.

-Elektrik ve suyun bir arada bulunduğu bir bölüm olması nedeniyle elektrik tesisatının dikkatli kurulmuş olması önemlidir.

Bu hafta yaşam alanlarından banyo ve mutfakların aydınlatılması ile ilgili ipuçlarına yer verdik. Haftaya yazımızın 2. Bölümünde evimizin salon, yemek odası ve yatak odası mekanları için aydınlatma önerilerimizi sunacağız. Bizi takip etmeye devam edin.

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.