Mekana Göre Doğru Aydınlatma Seçimi İpuçları 2

14-09-2018 20:06
Mekana Göre Doğru Aydınlatma Seçimi İpuçları 2

Doğru aydınlatma ürünleri seçerek dekorasyonunuzu tamamladığınızda mekânınız için canlılık elde edebilirsiniz. Doğru aydınlatma seçimi ile küçük bir mekân daha büyük görünüm kazanabilir, büyük mekanlar ise daha samimi daha sıcak bir ortama dönüşebilir. Seçeceğiniz aydınlatma ürününün görünümünün yanı sıra ışığın rengi, aydınlatma oranı da çok önemlidir.

Bir yaşam alanında ışık seçimi yaparken watt gücü, aydınlatma araçları gibi seçimler yaparken, mekânın kullanım amaçlarına, mekânın aldığı gün ışığına gibi birçok faktöre dikkat edilmelidir. Mekânın gün ışığı miktarı hesaplanarak tasarruf sağlamak da amaçlanmalıdır.

Salon, Yemek Odası ve Yatak Odasında Doğru Aydınlatma Seçimi Nasıl Yapılır?

Salon ve yemek odası bazı yaşam alanlarında ayrı olabilmekle beraber aynı mekânda da olabilmektedir. Bu nedenle her iki durumu da kapsayacak şekilde en uygun aydınlatma ürünlerinden bahsedeceğiz. Yatak odası ise diğer mekanlardan bir dinlenme ve uyku yeri olması ile ayrılmaktadır. Bu nedenle aydınlatma ihtiyaçları çok daha farklı bir kategoride ele alınmalıdır.

Salon ve Yemek Odası İçin Nasıl Bir Aydınlatma Seçilmeli?

Salonlar; misafirlerin ağırlandığı, televizyon ya da farklı aktivitelerle aileyle ya da misafirlerle vakit geçirilen, (bazılarında) yemeklerin yendiği ya da iş dönüşü dinlenmek için kullanılan mekanlardır. Sık vakit geçirilen bir alan olması nedeniyle hem net ışık hem de gözleri yormayacak sıcak renklere ihtiyaç oluyor. Farklı farklı amaçlarla içinde bulunulan bu mekanlarda ışığın yoğunluğunun ayarlanabilir olması ise avantaj sağlıyor.

-Eğer salon küçükse daha büyük bir görünüm için sarkıt avize yerine spot ışıkları kullanılabilir.

-Aplik ve lambader kullanarak salonda sıcak renk ışıklara yer verilebilir. Böylece ışık yoğunluğunu ayarlamak da mümkün olacaktır.

-Sade dekorasyonu olan salonlarda zıt renkte bir avize kullanarak şıklık yakalanabilir.

-Yorucu ve göz hizasına gelecek aydınlatmalardan kaçınılmalıdır.

-Yemek odasında;

- Yemek masası salondaysa farklı bir elektrik tesisatı ile sadece yemek masası kullanıldığı zaman ışık yakılabilir.

- Yemek masası üzerinde beyaz gün ışığı daha doğru bir tercih olacaktır.

- Yemek masasını vurgulamak ve net bir görünüm elde etmek için masanın tam üzerine denk gelecek masa boyutuna uygun sarkıt avize kullanılabilir.

Yatak Odası Aydınlatması Nasıl Olmalı?

Yatak odaları dinlenme alanlarıdır. Bu nedenle soft aydınlatma önemlidir. Aynı zamanda içerisinde kıyafet dolapları bulunduğu için dolap içi aydınlatma ihtiyaçları da olabilmektedir.

-Tavan aydınlatmasının yanı sıra, başucu aydınlatmalarına da yer verilebilir.

-Yatarken kitap okuma alışkanlığı olanlar için okuma lambası kullanmak kolaylık sağlayacaktır.

-Dinlenme alanları olduğu için soft ve sıcak renkler kullanılmalıdır.

-Soft aydınlatma kıyafet seçimi ve kıyafet denemeleri için yetersiz olabilir. Bunun için de dolap içi spot aydınlatma tercih edilebilir. Tasarruflu led lambalar ısınmamakta, bu nedenle bu tür aydınlatma kıyafetlere zarar vermemektedir.

-Aydınlatma düğmelerinin dinlenme alanına, yatağa yakın olması da kolaylık sağlayacaktır.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.